ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Νεότεροι χωρίς αλλοιώσεις στα χαρακτηριστικά του προσώπου

Αν έχει επέλθει σημαντική χαλάρωση στο πρόσωπο (στις παρειές, στις πλάγιες περιοχές του σαγονιού και στο λαιμό) και θέλετε να δείτε σημαντικά αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια (έως και 10 χρόνια), η καλύτερη επιλογή για την ανασύσταση και την αναδόμηση του προσώπου είναι το χειρουργικό lifting.

To face lifting δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί άνθρωποι βλέποντας κάποια μη φυσιολογικά αποτελέσματα τα οποία οφείλονται σε υπερβολές. Ο ασθενής πρέπει να έχει λογικές απαιτήσεις και ο γιατρός πρέπει να αποφύγει την οποιαδήποτε «υπερδιόρθωση». 

Το face lifting είναι μια εξατομικευμένη υπόθεση, όπου συζητιούνται και αξιολογούνται οι ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά. 

Η διαδικασία

Όλη η στήριξη του προσώπου μέσω face lifting εστιάζει στην ανασύνταξη του επιφανειακού μυοαπονευρωτικού συστήματος (Superficial Muscle Apo­neurotic System ή SMAS χάριν συντομίας). Πριν από την εκτομή, το δέρμα πρέπει να μετρηθεί σωστά και στη διά­ρκεια της επέμβασης για να μην τραβηχτεί πολύ. Οι τομές γίνονται σε σημεία όπου είναι δυσκολότερα ορατές: εμπρός και πίσω από το αυτί, καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να ξυριστούν τα μαλλιά, αλλά εφαρμόζοντας ειδική διάταξη. Στο λαιμό, εάν η χαλάρωση είναι μεγάλη, μπορεί να χρειαστεί τομή στη φυσιολογική πτυχή που δημιουργείται αμέσως μετά το τελείωμα του πηγουνιού, μέσω της οποίας γίνεται η προσπέλαση της περιοχής. Εάν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει και λιποαναρρόφηση.

Προφυλάξεις πριν την επέμβαση

Εάν το  άτομο που υποβάλλεται σε face lifting είναι καπνιστής, καλό είναι τουλάχιστον να περιορίσει το κάπνισμα 1-2 μήνες πριν από την επέμβαση, αλλά και κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φροντίζουν η δια­τροφή τους να είναι υγιεινή και ισορροπημένη, ώστε να μην έχουν συχνές και μεγάλες αυξομειώσεις του ­βάρους τους.

Διάρκεια επέμβασης

Η επέμβαση διαρκεί 3-4 ώρες. Ο ασθενής νοσηλεύεται για 2 ημέρες στο νοσοκομείο και φεύγει χωρίς κανέναν επίδεσμο. Τα ράμματα που χρησιμο­ποιούνται είναι πολύ λεπτά και αρχίζουν να αφαιρούνται από την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα σταδιακά. Μετά την πρώτη εβδομάδα, αρχίζουν να υποχωρούν και οι εκχυμώσεις (μελανιές). Μετά από 12-15 ημέρες, οι μελανιές υποχωρούν. Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η επούλωση των τραυμάτων είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο. Κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι ότι στη διάρκεια της αποθεραπείας το δέρμα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση με κρέμες και προστασία από τον ήλιο.

Αποτελέσματα 

Θα δείτε το πρόσωπό σας ανανεωμένο, ανορθωμένο και σαφώς νεότερο. Μετά από ένα πετυχημένο face lifting, δημιουργείται μια μακράς διάρκειας υποδομή στο πρόσωπο. Η οποιαδήποτε θεραπεία εφαρμοστεί στη συνέχεια (πίλινγκ, ενέσιμα εμφυτεύματα, μπότοξ κλπ.) θα έχει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.