ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Βλεφαροπλαστική με midface lift για ονειρικό βλέμμα

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα συχνό φαινόμενο, ακόμη και στη νεαρή ηλικία, ύστερα από ξενύχτι, κατανάλωση αλκοόλ ή αλμυρών τροφών.

Όμως, αυτά τα «πρηξίματα» στα κάτω βλέφαρα σταδιακά μονιμοποιούνται και οδηγούν σε χαλάρωση του δέρματος, αλλά και του λίπους που στηρίζει τον βολβό του ματιού μέσα στον οφθαλμικό κόγχο. Αντίστοιχη δερματική χαλάρωση εμφανίζεται και στα άνω βλέφαρα, όπου το δέρμα μπορεί να κρεμάσει ακόμη και ως τις βλεφαρίδες (αυτό το φαινόμενο ονομάζεται δερματοχάλαση), δημιουργώντας πρόβλημα ακόμα και στην όραση. Σε μεγαλύτερες ηλικίες εμφανίζεται ο συνδυασμός χαλάρωσης του προσώπου με τη δερματοχάλαση και τις σακούλες των κάτω βλεφάρων.

Η αντιμετώπιση

Η προεγχειρητική εκτίμηση από τον χειρουργό είναι απαραίτητη για την επιλογή της κατάλληλης τεχνικής για κάθε περίπτωση. Όταν δεν υπάρχει δερματική χαλάρωση, αλλά μόνο σακούλες στα κάτω βλέφαρα, η επέμβαση γίνεται από την εσωτερική επιφάνεια του κάτω βλεφάρου, χωρίς καθόλου σημάδια και με ταχύτατη επούλωση (2-3 ημέρες). Όταν υπάρχει δερματική χαλάρωση, οι τομές γίνονται στη φυσική πτυχή του πάνω βλεφάρου και παράλληλα με τις βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο, από όπου αφαιρείται το λίπος και το περίσσιο δέρμα και ανορθώνονται οι γύρω ιστοί.

Μια νέα τεχνική, που εφαρμόζεται στα κάτω βλέφαρα, είναι η επανατοποθέτηση του λίπους που αφαιρέθηκε γύρω από τον οφθαλμικό κόγχο και η ταυτόχρονη ανόρθωση του μέσου προσώπου. Αυτό είναι ουσιαστικά μία βλεφαροπλαστική μαζί με midface lift, που ανορθώνει τα ζυγωματικά, διορθώνει τις ρινοπαρειακές αύλακες, σταθεροποιεί το κάτω βλέφαρο και βελτιώνει όλη την περιοφθαλμική περιοχή από μία αόρατη τομή στην περιοχή του κάτω βλεφάρου. Μια, επίσης, νέα και ιδιαίτερα δημοφιλής τεχνική είναι η τοποθέτηση λίπους (λιπομεταφορά) γύρω από τα μάτια, που παρουσιάζουν εικόνα «αδειάσματος».

Με τη λιπομεταφορά τονίζεται και ανορθώνεται το τόξο των φρυδιών, γεμίζει η εσωτερική γωνία του άνω βλεφάρου καθώς και η αύλακα των δακρύων. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και ελαφρά μέθη σε περιβάλλον χειρουργείου, ενώ διαρκεί 1-2 ώρες και χρειάζεται ολιγόωρη παραμονή στην κλινική, χωρίς όμως διανυκτέρευση. Από το ίδιο βράδυ και για 48 ώρες εμφανίζεται πρήξιμο, που υποχωρεί με κρύες κομπρέσες και οφθαλμικές σταγόνες, ενώ δεν υπάρχει πόνος. Ύστερα από 4 ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα, ενώ το οίδημα έχει υποχωρήσει κατά 80%. Οι όποιες ελαφριές μελανιές μπορούν να καλυφθούν με μακιγιάζ και επιστρέφουμε στην εργασία μας μετά την 5η-7η μέρα.

Είναι απαραίτητο να φοράμε γυαλιά ηλίου και να αποφεύγουμε ατμούς, ζέστη και γυμναστική για τις πρώτες 10 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, ενώ μικρές διορθώσεις μπορεί να χρειαστούν μετά την πενταετία. Οι λεπτές ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» μειώνονται με τη βλεφαροπλαστική, αλλά η χρήση βοτουλινικής τοξίνης βοηθά ακόμη περισσότερο στη διατήρηση του αποτελέσματος. Επίσης, η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με ανόρθωση των φρυδιών (μέσα από δύο μικρές τομές στα μαλλιά) και facelift.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.