ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λεύκανση δοντιών, το πρώτο βήμα για τέλειο νεανικό χαμόγελο

Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να «ανοίξει» το φυσικό χρώμα των δοντιών σας χωρίς να φθαρεί η επιφάνεια του δοντιού. Δεν μπορεί να κάνει μια πλήρη αλλαγή χρώματος, αλλά μπορεί να εξαλείψει το κιτρίνισμα και τις δυσχρωμίες.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια του λευκού χρώματος των δοντιών. Ο καθένας είναι διαφορετικός και όπως τα μαλλιά και το χρώμα του δέρματός μας ποικίλουν, έτσι και τα δόντια μας διαφοροποιούνται σε χρώμα. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν φυσικά λαμπερά λευκά δόντια και καθώς μεγαλώνουμε τα δόντια μας αποχρωματίζονται.

Παράλληλα, εξωγενείς παράγοντες, όπως τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουμε, όπως το τσάι, ο καφές και το κόκκινο κρασί λεκιάζουν την επιφάνεια των δοντιών, ενώ τα αναψυκτικά φθείρουν το σμάλτο με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα σε αλλοιώσεις. Το κάπνισμα επίσης είναι μία συνήθεια επιβλαβής και για την υγεία και την όψη των δοντιών.

Τι περιλαμβάνει η λεύκανση των δοντιών

Η επαγγελματική λεύκανση είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος λεύκανσης των δοντιών. Ο οδοντίατρός σας θα σας πει βεβαίως αν η λεύκανση ενδείκνυται για τις δικές σας ανάγκες. Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά τοποθετείται μία λαστιχένια «ασπίδα» ή μια γέλη στα ούλα σας για να τα προστατεύσει. Στη συνέχεια, ο γιατρός εφαρμόζει το προϊόν λεύκανσης στα δόντια σας, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μασελάκι.  

Το «δραστικό συστατικό» του προϊόντος είναι συνήθως το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Καθώς το ενεργό συστατικό διασπάται, το οξυγόνο εισέρχεται στο σμάλτο των δοντιών και η απόχρωση τους ανοίγει.

Η συνολική θεραπεία μπορεί συνήθως να γίνει εντός τριών έως τεσσάρων εβδομάδων και συνεχίζεται στο σπίτι. Ο γιατρός σας θα σας πει κάθε πότε πρέπει να εφαρμόζετε το προϊόν και για πόση ώρα (συνήθως είναι μία φορά τη μέρα για μισή ώρα για δύο έως τέσσερις εβδομάδες) και θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ορισμένα νέα προϊόντα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι και οκτώ ώρες κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία επιταχύνεται και μπορείτε να δείτε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε μόλις μία εβδομάδα.

Λεύκανση με μηχανήματα

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τοποθετείται ένα λαστιχένιο προστατευτικό για τα ούλα, καθώς δεν πρέπει να φτάσει εκεί το λευκαντικό υλικό. Στη συνέχεια, το λέιζερ ή λάμπες φωτοπολυμερισμού (μπλε φως), ή ειδικές λάμπες λεύκανσης στοχεύουν τα δόντια ενεργοποιώντας τη χημική ουσία του λευκαντικού. Το φως επιταχύνει την αντίδραση του προϊόντος λεύκανσης και η αλλαγή χρώματος μπορεί να επιτευχθεί πιο γρήγορα. Η λεύκανση λέιζερ λέγεται ότι κάνει τα δόντια μέχρι πέντε ή έξι αποχρώσεις λευκότερα.