ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Συμβουλές μετά την εφαρμογή Botox

Σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα του Botox αλλά κυρίως πόσο θα διαρκέσουν παίζει η σωστή αποκατάσταση.

Να έχετε υπόψη ότι η έναρξη της δράσης ξεκινά μετά από 3 μέρες έως 3 εβδομάδες. Η διάρκεια της δράσης του φαρμάκου εξαρτάται από τον οργανισμό, την ένδειξη, τη δοσολογία αλλά και τη μέθοδο χορήγησης. Γενικά πάντως η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι από 4 έως και 6 μήνες και πολλές φορές περισσότερο.

Ανεξάρτητα του πλαστικού χειρουργού που θα επιλέξετε και της δόσης που θα εφαρμόσετε, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι πολύ βασικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Μην πιάνετε και μην τρίβετε τις περιοχές του προσώπου όπου έγινε η εφαρμογή για τις επόμενες 4 ώρες.
  2. Μην χρησιμοποιήσετε make – up για 4 ώρες μετά την θεραπεία
  3. Μην ξαπλώσετε ή σκύψετε για τις επόμενες 4 ώρες.
  4. Προσπαθήστε να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου σας, για 20 – 30 λεπτά μετά τη θεραπεία (π.χ συνοφρύωση, ανασήκωμα των φρυδιών). Αυτό βοηθά το φάρμακο να ενεργήσει γρηγορότερα μέσα στους μύες. Παρόλο που η τεχνική αυτή θα βοηθήσει, δεν σημαίνει πως αν το ξεχάσετε θα υπάρξει αρνητικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα.
  5. Προτιμήστε σαν παυσίπονο την παρακεταμόλη (Panadol, Depon) και αποφύγετε την ασπιρίνη σε περίπτωση πονοκεφάλου τις πρώτες ώρες αμέσως μετά τη θεραπεία (για την αποφυγή δημιουργίας εγχυμώσεων-μελανιάς).
  6. Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση (εφίδρωση) για τις επόμενες 4 ημέρες.
  7. Αποφύγετε την ζέστη για τις επόμενες 4 ημέρες (στεγνωτήρα μαλλιών, σάουνα, καυτό μπάνιο, γυμναστήριο, τζάκι, σιδέρωμα κτλ).
  8. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για τις επόμενες 4 ημέρες.