ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Λίφτινγκ δοντιών για τέλειο χαμόγελο

Δεν ανήκουν όλοι στην κατηγορία του “τέλειου χαμόγελου”. Σε κάποιους η μητέρα φύση δεν έδωσε ίσια δόντια.

Παρ’ ότι μπορεί να θεωρείτε πως είναι αργά για σιδεράκια και πως η ευκαιρία για ίσια δόντια και όμορφο χαμόγελο χάθηκε, υπάρχει λύση.  Σε ένα μόνο ραντεβού μπορείτε να χτίσετε μια νέα οδοντοστοιχία και ένα λαμπερό χαμόγελο χωρίς σιδεράκια. κ

Η ψυχολογία του ενήλικα που δέχεται οδοντιατρική θεραπεία, διαφέρει από τη ψυχολογία του παιδιού. Το κύριο πρόβλημά του εντοπίζεται στην αδυναμία του να δεχθεί και να βάλει σιδεράκια για 3 λόγους:

*Αισθάνεται ότι ήδη έχει αισθητικό πρόβλημα

*Ντρέπεται ότι θα τον κοροϊδεύουν γιατί θα μοιάζει με παιδί

*Δεν αντέχει το σύνηθες διάστημα θεραπείας 12 – 24 μήνες αποκατάστασης με την ορθοδοντική.

Παρ’ όλο που ο ενήλικας κατανοεί ότι μόνο με την ορθοδοντική τα δόντια θα μετακινηθούν, προτιμά μία αισθητική λύση με μόνιμο αποτέλεσμα, γιατί αυτή θα του δώσει την δυνατότητα της εμφάνισης ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου. Τις περισσότερες φορές επιθυμεί ένα λευκό χαμόγελο με ίσια δόντια σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χαμηλότερο κόστος.

Η διαδικασία

Αυτή η αισθητική οδοντιατρική παρέμβαση που αφορά μόνο ενήλικες απαιτεί γνώση και ταλέντο του οδοντιάτρου. Γίνεται σε 2 ώρες για 10 δόντια της επάνω γνάθου και 2 ώρες για 10 δόντια της κάτω γνάθου με σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά τις σύνθετες ρητίνες, υλικά που χρησιμοποιούνται για τα λευκά σφραγίσματα.

Η διαφορά στη χρήση των υλικών αυτών έγκειται στο γεγονός ότι επιπλέον μπορεί και γίνεται, να διορθώσουμε την εμφάνιση των στραβών δοντιών σε ίσια και όχι μόνο. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η εφαρμογή γίνεται σε κάθε δόντι χωριστά, σε πλήρη ανατομία, έτσι ώστε οι κανόνες στοματικής υγιεινής να παραμένουν οι ίδιοι όπως και στα φυσικά μας δόντια. Δηλαδή, να περνάει το οδοντιατρικό νήμα χωρίς να “σκαλώνει” και να σπάει, καθώς και τα όρια των δοντιών στα ούλα να είναι σε απόλυτη ανατομία, έτσι ώστε να μπορούν να καθαρίζονται με το καθημερινό βούρτσισμα καθώς και στον εξαμηνιαίο καθαρισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της αισθητικής παρέμβασης η θέση των δοντιών στην γνάθο παραμένει η ίδια. Όμως έχει αλλάξει η εξωτερική εμφάνιση των δοντιών, έτσι ώστε όταν χαμογελάτε τα δόντια σας να φαίνονται ίσια. Θα μπορούσατε δηλαδή να πούμε ότι ουσιαστικά έχουμε κάνει ένα μόνιμο lifting δοντιών.

Εφαρμογές

*Σε αραιά δόντια που μπορούν να ενωθούν

*Σε μικρά που μπορούν να μεγαλώσουν

*Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα για να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα

*Σε δόντια με πολλά σφραγίσματα

*Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών

*Σε στραβά δόντια όταν έχουμε αποκλείσει την κατεξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία, τα σιδεράκια

*Όταν δεν έχετε αποτέλεσμα με την λεύκανση

*Όταν υπάρχουν ελλείψεις δοντιών

*Σε δόντια νεογιλά (παιδικά) σε ενήλικες

*Σε αποτριβές δοντιών

*Σε διόρθωση σύγκλεισης

Κεραμικές αποκαταστάσεις

Υπάρχει επιπλέον η αποκατάσταση με ολοκεραμικές αποκαταστάσεις είτε υπό μορφή όψεων είτε υπό μορφή στεφανών πλήρους κάλυψης των δοντιών με μεγαλύτερο κόστος και το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα αν εφαρμόζεται από ειδικούς.

Σε αυτήν την περίπτωση παρεμβάλλεται επιπλέον το εργαστηριακό στάδιο και κατά συνέπεια ο χρόνος αποκατάστασης και το κόστος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις άμεσες αποκαταστάσεις σύνθετης ρητίνης. Επιπλέον σ’ αυτή την περίπτωση συχνά απαιτείται μεγαλύτερος τροχισμός (απώλεια οδοντικής ουσίας).