ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Άνδρες: Συμβουλές για την αποτρίχωση

Κάποτε, ήταν μια γενναία απόφαση. Σήμερα είναι απλώς μια επιλογή. Το μόνο που πρέπει πραγματικά να σας απασχολεί είναι το κατά πόσο θα την ακολουθήσετε και θα την υποστηρίξετε σωστά.

Όλο και περισσότεροι άντρες αποφασίζουν να κάνουν αποτρίχωση, στην πλάτη, στους ώμους, στα πόδια ή και σε όλο το σώμα τους. Πότε, όμως, είναι «σωστό» για έναν άντρα να απαλλαγεί από τις ανεπιθύμητες τρίχες; Δύο είναι οι απαντήσεις: Όταν έχει έναν πραγματικό λόγο να το κάνει – όταν, δηλαδή, η τριχοφυΐα του είναι όντως υπερβολική κι ανεπιθύμητη και δεύτερον όταν ξέρει τι κάνει και ξέρει ότι δεν θα το παρακάνει.

Εάν έχετε ωστόσο αποφασίσει πως η… συμβίωσή σας με τις τρίχες έχει γίνει πλέον κουραστική και σκέφτεστε να δοκιμάσετε την αποτρίχωση, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών.

Ξυραφάκι, κερί ή λέιζερ;

Εάν σκέφτεστε να κάνετε αποτρίχωση λογικά θα επιλέξετε μεταξύ των τριών αυτών μεθόδων. Η κάθε μία έχει τα υπέρ και τα κατά της, ενώ μπορείτε να βάλετε στη ζυγαριά το κόστος και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία της αποτρίχωσης.

Το ξύρισμα έχει μια βασική “παρενέργεια”: μικρά σπυράκια στους πόρους της τρίχας και έντονη φαγούρα όταν βγαίνουν ξανά οι τρίχες. Ιδανικά συστήνεται η αποτρίχωση με κερί ή με λέιζερ αν θέλετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Μπορείτε όμως να επιλέξετε έναν συνδυασμό, π.χ. λέιζερ στην πλάτη ή τους ώμους, κάνοντας ουσιαστικά μόνιμη αποτρίχωση σε αυτές τις περιοχές και κερί στο στήθος ή στα πόδια ώστε να μπορείτε όποτε θελήσετε να αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν ξανά.

Οι δερματολόγοι συστήνουν να αποφεύγετε τις αποτριχωτικές κρέμες. Εάν τις χρησιμοποιήσετε λάθος μπορεί να σας προκαλέσουν έγκαυμα και περιέχουν πολλά χημικά.

Κι αν αμφιταλαντεύεστε μπορείτε πάντα να επιλέξετε τη λύση του τρίμερ, μειώνοντας ουσιαστικά το μήκος των τριχών στα σημεία που έχετε επιλέξει, χωρίς κόστος και πόνο. Αυτή είναι η λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι άντρες σήμερα και μάλλον είναι η μέθοδος “grooming” που κερδίζει.

Η αποτρίχωση πονάει;

Η αποτρίχωση με κερί έχει στιγμιαίο πόνο καθώς ξεριζώνονται οι τρίχες. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Ναι, πονάει επίσης αλλά είναι διαφορετικός πόνος, περισσότερο σαν στιγμιαίο κάψιμο από ηλεκτρικό ρεύμα. Το θετικό σε αυτή τη μέθοδο είναι πως οι επισκέψεις γίνονται περίπου κάθε 4-6 εβδομάδες και μετά τις δύο ή τρεις φορές ο πόνος είναι πολύ λιγότερος αφού έχουν ήδη καταστραφεί πολλοί θύλακες τριχών. Επίσης, το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι μόνιμο.

Θέλετε να τριμάρετε τις μασχάλες

Το τριμάρισμα, όχι μόνο θα βελτιώσει την εικόνα σας, αλλά θα ελαττωθεί και η ποσότητα του ιδρώτα στις συγκεκριμένες – πολύ ευαίσθητες – περιοχές. Αν χρειάζεστε έναν μπούσουλα, πάρτε τις τρίχες σας τόσο ώστε να μην ξεπροβάλλουν όταν τα χέρια σου είναι κολλημένα στον κορμό σας.

Θέλετε να ξυριστείτε πριν κάνετε ένα τατουάζ

Οι γνώμες διίστανται σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να ξυρίσετε την περιοχή στην οποία θέλετε να κάνετε τατουάζ. Η γνώμη των ειδικών, πάντως, είναι η εξής: Μπορεί να σας φαίνεται λογικό να ξυρίσετε την περιοχή πριν το τατουάζ, αλλά καλύτερα να μην το κάνετε. Αφήστε να το κάνει ο tattoo artist ή ο βοηθός του, για να σιγουρευτούν ότι η περιοχή είναι εντελώς καθαρή τη στιγμή που θα αρχίζουν τη δουλειά τους. Αν πρόκειται να κάνετε τατουάζ μέσα στις επόμενες μέρες, αφήστε τις τρίχες να βγουν κανονικά στο συγκεκριμένο σημείο. Οι άνθρωποι του studio θα τις ξυρίσουν πιο εύκολα αν είναι μακρύτερες.

Όταν πλέον βγείτε από το studio, πρέπει να θυμάστε ότι το τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ούτε να ξυρίσετε το συγκεκριμένο σημείο αν δεν σας δώσει το πράσινο φως ο tattoo artist.

Θέλετε να τριμάρετε τις τρίχες στο στήθος

Ένα τριμαρισμένο και περιποιημένο στέρνο όχι απλώς δεν θα αλλοιώσει την αρρενωπότητά σας, αλλά θα την αναδείξει, ειδικά αν έχετε περάσει κάποιες ώρες στον πάγκο του γυμναστηρίου. Ξεκινήστε το ξύρισμα από την υψηλή «σκάλα» της ξυριστική μηχανής, για να δειτε αν σας ικανοποιεί το μήκος.