ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οι μήνες που «αγαπούν» τις πλαστικές επεμβάσεις!

Υπάρχουν αρκετές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που γίνονται για να δείχνει καλύτερο το σώμα το καλοκαίρι. Κάποιες διαδικασίες, καλό είναι να έχουν τελειώσει πριν εμφανιστεί η ανάγκη να το αποκαλύψετε.

Μπορεί μεν το χειμώνα, το μυαλό να είναι μακριά από τις ανάγκες του καλοκαιριού, καλό είναι όμως, εφόσον το έχετε αποφασίσει, να βάλετε στο πρόγραμμά επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, οι επεμβάσεις στους μαστούς, η κοιλιοπλαστική, αλλά και η ιατρική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αν τις έχετε ανάγκη.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των επεμβάσεων γίνεται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο και προς το τέλος του φθινοπώρου. Κατά κύριο λόγο, οι ασθενείς επιλέγουν αυτή την περίοδο με το λογικό σκεπτικό ότι θέλουν να είναι έτοιμοι την περίοδο που το σώμα τους θα εκτεθεί σε κοινή θέα, δηλαδή το καλοκαίρι.

Υπάρχουν κατά βάσει τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να προγραμματίσετε αρκετά νωρίτερα τέτοιες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Πρώτος λόγος 

Οι θερμότερες περίοδοι του έτους μπορεί μεν να μην είναι απαγορευτικές για τα περισσότερα είδη επεμβάσεων, όμως μπορεί η δυσφορία μετεγχειρητικά να είναι μεγαλύτερη. π.χ. ο κορσές που χρειάζεται για λίγες μέρες μετά τη λιποαναρρόφηση, είναι πολύ πιο ανεκτός στις ψυχρές εποχές του έτους.

Δεύτερος λόγος 

Κάποιες επεμβάσεις χρειάζονται κάποιο χρόνο αποθεραπείας. Εξάλλου, σε κάποιες επεμβάσεις, η τελειοποίηση του αποτελέσματος συμβαίνει μετά από τρεις έως έξι μήνες.

Τρίτος λόγος 

Κάποιες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν στην διόρθωση της κυτταρίτιδας, είναι αρκετά χρονοβόρες. Μία πλήρης θεραπεία κυτταρίτιδας μπορεί να απαιτήσει από ενάμιση έως τρεις μήνες, ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τη βαρύτητα προβλήματος.

Εξάλλου έχουμε διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια η μεταπήδηση από το χειμώνα στο καλοκαίρι είναι πολύ σύντομη. Αυτό σημαίνει ότι όταν θα έρθουν τα σημάδια του καιρού που θα μας αφυπνίσουν, θα έχουμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να σκέφτεστε το καλοκαίρι ίσως και από την περίοδο του χειμώνα, πριν ακόμα ο ήλιος δείξει την καλοκαιρινή του διάθεση.

Η επιλογή του χρόνου που θα πραγματοποιήσετε μία επέμβαση εξαρτάται λοιπόν, εκτός από την διαθεσιμότητα του ασθενή και του γιατρού, από το αν η ηλιακή ακτινοβολία το επιτρέπει αλλά και από το πότε θέλετε να έχετε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο, ποτέ στις αισθητικές επεμβάσεις δεν είναι άμεσο.