ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οι θεραπείες για την ακμή μετά τα 30

Η ακμή μπορεί να ταλαιπωρεί γυναίκες και άνδρες ακόμη και μετά από την εφηβεία.

Όταν οι σμηγματογόνοι αδένες υπερλειτουργούν, παράγουν επιπλέον σμήγμα το οποίο «μπλοκάρεται» μέσα στο δέρμα και αναπτύσσεται κοκκινίλα, πύον ενώ το έδαφος είναι ιδανικό και για τα μικρόβια.

Η ακμή μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορα σημεία του σώματός όπως στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, την πλάτη και διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες:

Ήπια: εμφανίζεται με ανοιχτά ή κλειστά στίγματα (φαγέσωρες) και δεν είναι φλεγμονώδη.

Μέτρια: περιλαμβάνει ανοικτά ή κλειστά στίγματα, μαζί με κόκκινα σπυράκια (βλατίδες) ή κόκκινα σπυράκια με λευκό κέντρο (φλύκταινες). Οι βλατίδες μπορεί να είναι μη φλεγμονώδεις, ενώ οι φλύκταινες είναι.

Βαριά: περιλαμβάνει φλεγμονώδη οζίδια, μεγάλα, επώδυνα τα οποία βρίσκονται κάτω από το δέρμα και μπορεί να δημιουργήσουν ουλές στο δέρμα σου.

Που οφείλεται

Στις ορμόνες

Η εγκυμοσύνη, η ωορρηξία, η έμμηνος ρύση αλλά και η διακοπή των αντισυλληπτικών μπορεί να δημιουργήσουν ορμονικές αλλαγές οι οποίες με τη σειρά τους να οδηγήσουν στην εμφάνισης ακμής.

Στο στρες

Όσο περισσότερο αγχώνεστε τόσο περισσότερο το σώμα παράγει περισσότερα ανδρογόνα, ορμόνες που επιδρούν στη λιπαρότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να φράσσει τους πόρους.

Σε ακατάλληλα καλλυντικά

Αν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν είναι τα σωστά για τον τύπο της επιδερμίδας σας τότε μπορεί να κλείσουν τους πόρους με αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα αντιαισθητικά σπυράκια.

Σε κληρονομικότητα

Αν η μητέρα σας ή ο πατέρας σας είχε βαριά ακμή μπορεί να εκδηλώσετε και εσείς ή στην εφηβεία ή αργότερα.

Στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών

Μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση ακμής.

Λύσεις στο σπίτι

* Επιλέξτε oil free καλλυντικά που δεν είναι λιπαρά.

* Προτιμήστε κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Ε, που είναι αντιοξειδωτική.

* Καθαρίστε το πρόσωπό σας πρωί βράδυ με τα σωστά προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

* Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο προϊόν που θα περιέχει σαλικυλικό οξύ για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους.
* Μην πειράζετε τα σπυράκια. Μπορεί να τα μολύνετε και να δημιουργήσετε σημάδια και ουλές.

* Προσέχετε τη διατροφή σας: Τα τυποποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά επηρεάζουν την επιδερμίδα.

Θεραπείες από ειδικούς

Φωτοθεραπεία: Μία συσκευή εκπέμπει μπλε και κόκκινο φως. Το πρώτο εξασθενεί τα μικρόβια και το δεύτερο ενδυναμώνει το δέρμα.

Isolaz anti Acne: Συνδυάζει αναρρόφηση του σμήγματος από τους πόρους με εκπομπή μπλε και πράσινου φωτός. Το φως είναι αντιφλεγμονώδες και δρα κατά του βακτηρίου της ακμής.

Ραδιοσυχνότητες: Προτιμήστε την αν έχετε ήπια κυστική ακμή ή ανοιχτούς πόρους. Η θεραπεία με διπολικές ραδιοσυχνότητες RF είναι γρήγορη, ανώδυνη, συνιστάται σε κάθε τύπου δέρματος και είναι κατάλληλη σε κάθε χρονική περίοδο επειδή δεν προκαλεί φωτοευαισθησία όπως κάποιες θεραπείες με Laser.

Fractional laser CO2: Αν έχετε ήπια κυστική ακμή ή ανοιχτούς πόρους, το fractional laser CO2 είναι καλή θεραπεία. Είναι επεμβατικό, χρειάζεται αναισθησία και αποχή από την εργασία σας. Προκαλεί ένα είδος θερμικού εγκαύματος με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Διαλύματα οξέων: Γίνεται ένας συνδυασμός γαλακτικού και σαλικυλικού οξέος. Προσφέρουν κερατόλυση, ρυθμίζουν το σμηγματογόνο αδένα και μειώνουν το μέγεθος των πόρων. Η αγωγή ολοκληρώνεται μετά από πέντε μέρες όπου εφαρμόζονται λιποϋδροξυοξέα (LHA).

Laser pulse dye: Δρα κατά της φλεγμονής και των βλαβών που έχει προκαλέσει η ακμή. Γίνεται επίσης δερματολογικός καθαρισμός (με διάνοιξη φαγεσώρων και κύστεων με ειδικά εργαλεία) και στοχεύει στην απομάκρυνση του σμήγματος. Η ακμή μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί σε 2-3 μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.