ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ονυχομυκητίαση: θεραπεία με λέιζερ

Πρόκειται για μία κοινή λοίμωξη στα νύχια από μύκητες που μπορεί να ενοχλεί για πολύ καιρό.

Το γεγονός ότι η θεραπεία για την απαλλαγή της ονυχομυκητίασης είναι συνήθως μακροχρόνια, λειτουργεί αποτρεπτικά για τον ασθενή είτε να την ξεκινήσει είτε να την ακολουθήσει σταθερά με αποτέλεσμα το πρόβλημα να χειροτερεύει ή να υποτροπιάζει.

Η παραδοσιακή αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης περιλαμβάνει τη λήψη φαρμάκων απ’ το στόμα και την εφαρμογή αντιμυκητισιακών λακών τοπικά. Η τοπική αγωγή παρουσιάζει σε μεγάλα ποσοστά από χαμηλή έως μέτρια αποτελεσματικότητα. Επίσης το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο εντοπισμός του προβλήματος γίνεται όταν αυτό έχει προχωρήσει αρκετά, η αποτελεσματική και οριστική αντιμετώπισή του δυσχεραίνεται περεταίρω.

Η ονυχομυκητίαση είναι άλλο ένα πρόβλημα που το λέιζερ μπορεί να επιλύσει. Το πιο ενδιαφέρον στην θεραπεία με λέιζερ είναι το γεγονός ότι ο γιατρός μπορεί να εστιάσει πολύ συγκεκριμένα στον προσβεβλημένο ιστό. Οι μύκητες απορροφούν το λέιζερ το οποίο μετατρέπεται σε θερμότητα και τους καταστρέφει.

Υπάρχουν πολλών ειδών λέιζερ τα οποία ενδείκνυται για τη θεραπεία της συγκεκριμένης πάθησης, με κορυφαίο το κλασματικό λέιζερ διοξεδίου του άνθρακα (Laser CO2). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι μεγιστοποιείται η επιτυχία της θεραπείας, ενώ η πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών μειώνεται στο ελάχιστο.

Η θεραπεία της ονυχομυκητίασης με λέιζερ είναι όχι μόνο αποτελεσματική αλλά και ταχύτατη, αλλά πάντα διαφέρει ανά περίπτωση.