ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πόδια …μοντέλου με ανόρθωση μηρών

Η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική αφορά σε «ολική επαναφορά» των ποδιών και ακούει στο όνομα «Thighlighting».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά από επεμβάσεις, όπως λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική, ανόρθωση των μηρών, περίγραμμα του εσωτερικού και του εξωτερικού μηρού και χρήση εμφυτευμάτων.

Η εμφάνισή μας οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος σε γενετικούς παράγοντες, αλλά και στο αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνει κάθε γυναίκα κι έχει να κάνει με το τι τρώει και με το αν γυμνάζεται.

Γενικά από το σώμα επιτρέπεται να αφαιρεθούν μέχρι 3 – 4 lt λίπους. Από το γόνατο 50 – 300 cc ανάλογα με την περίπτωση. Το ίδιο ισχύει και για τις γάμπες.

Ανόρθωση των μηρών

Η ανόρθωση των μηρών διορθώνει την χαλάρωση στους μηρούς και είναι μια αρκετά συνηθισμένη επέμβαση στην πλαστική χειρουργική. Αφορά κυρίως σε γυναίκες και σε άνδρες, που έχασαν απότομα πολλά κιλά και βλέπουν το δέρμα τους να «κρέμεται», έχοντας χάσει το σφρίγος και την ελαστικότητά του. Το δέρμα στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών είναι αρκετά ευάλωτο στις αυξομειώσεις του βάρους και στην τριβή. Συγχρόνως με την επέμβαση της ανόρθωσης των μηρών μπορεί να πραγματοποιηθεί και λιποαναρρόφηση στη συγκεκριμένη περιοχή, για ακόμη πιο θεαματικό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης των μηρών είναι μόνιμα, αλλά έχουν μικρότερο χρόνο ζωής, σε σύγκριση με άλλες επεμβάσεις ανόρθωσης.

Χοντρά γόνατα

Τα περισσότερα προβλήματα στα πόδια των γυναικών προκαλούνται από τη συσσώρευση τοπικού λίπους, το οποίο αλλοιώνει το σχήμα, τη συμμετρία και τη γενική εικόνα τους.
Πάντως, υπάρχουν και γυναίκες με κανονικό βάρος, που κάνουν γυμναστική και προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά τα γόνατά τους, για παράδειγμα, παραμένουν πιο γεμάτα από ό,τι θα ήθελαν, όπως επίσης και οι γάμπες και οι αστράγαλοί τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι απλή και αποτελεσματική και λέγεται λιποαναρρόφηση. Ο γιατρός αφαιρεί τα λιποκύτταρα μέσα από πολύ μικρές τομές, με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης, που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης.

Αποθεραπεία και επιπλοκές

Μετά από τις επεμβάσεις μπορεί να παρουσιαστεί πόνος, ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Οι περισσότερες λιποαναρροφήσεις και λιπογλυπτικές γίνονται με τοπική αναισθησία, εκτός αν ο πλαστικός χειρουργός κρίνει ότι πρέπει να γίνει γενική αναισθησία.

Επιστρέφοντας σπίτι από τα χειρουργεία, τα πόδια θα είναι πρησμένα και θα έχουν μώλωπες (οι οποίοι, όμως, θα υποχωρήσουν μετά από μια-δυο εβδομάδες) και οι ασθενείς θα πρέπει να φοράνε ελαστικό λύκρα κορσέ ή παντελόνι για τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Η άσκηση δεν επιτρέπεται για διάστημα περίπου ενός μήνα.

Οι πιο συχνές επιπλοκές, που μπορεί να παρατηρηθούν, είναι μικροανωμαλίες στην επιφάνεια του δέρματος, μικρές ασυμμετρίες και παράταση της περιόδου που υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.