ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πως να κάνετε ντους για να είναι ευεργετικό

Το πρωινό ή βραδινό ντους είναι μια καθημερινή συνήθεια που δεν χρειάζεται οδηγίες χρήσης. Κι όμως! Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια σειρά από οδηγίες που πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να το κάνετε σωστά και αποτελεσματικά.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία

Μπορεί ένα καυτό ντους που κάνει το χώρο του μπάνιου να μετατρέπεται σε χαμάμ από τους υδρατμούς να είναι κάποιες φορές πολύ απολαυστικό, όμως το πολύ ζεστό νερό δεν ευνοεί το δέρμα σας γιατί προκαλεί αφυδάτωση και απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια που βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει ελαστική και υγιής. Γι’ αυτό, εάν λατρεύετε τα πολύ ζεστά ντους θα πρέπει να περιορίσετε τη ροή του καυτού νερού σε ένα-δύο λεπτά το πολύ και μετά να το γυρίσετε στο χλιαρό, σε μια θερμοκρασία δηλαδή που δεν θα κάνει το δέρμα σας να κοκκινίζει.

Μην κάθεστε στο νερό με τις ώρες

Ένα σωστό ντους δεν θα πρέπει να διαρκεί πάνω από δέκα λεπτά. Επιπλέον, τα πολλά ντους μέσα στην ημέρα δεν είναι ένδειξη καθαριότητας αλλά παράγοντας κινδύνου για το δέρμα. Πιο πολλές ώρες κάτω από το νερό δεν σημαίνουν περισσότερη υγρασία για το δέρμα σας, αλλά αντιθέτως. Οσο περισσότερα και μεγαλύτερης διάρκειας είναι τα ντους, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να προκληθεί ξηρότητα και αφυδάτωση.

Ένα «χέρι» αρκεί

Μπορεί στις οδηγίες χρήσης των σαμπουάν και των αφρόλουτρων να αναγράφεται συνήθως η φράση «απλώστε, ξεβγάλτε, επαναλάβετε», όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να βάλετε δεύτερο «χέρι» από το προϊόν -παρά μόνο στην περίπτωση που το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής ή στο σώμα είναι υπερβολικά λιπαρό. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με μια μικρή ποσότητα conditioner που θα βάλετε μόνο στις άκρες των μαλλιών. Μην ξεχάσετε να πλύνετε το πρόσωπό σου αφού ξεβγάλετε το conditioner γιατί μπορεί καθώς πέφτει να προκαλέσει λιπαρότητα που είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση ακμής.

Βεβαιωθείτε ότι το σφουγγάρι είναι καθαρό

Οι περισσότεροι συνηθίζετε να αφήνετε το ίδιο σφουγγάρι ή τη λούφα κρεμασμένα στο μπάνιο για εβδομάδες, όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι η διάρκεια ζωής τους δεν είναι πάνω από δύο μήνες. Γι’ αυτό συνιστούν να χρησιμοποιείτε ένα κομμάτι ύφασμα -επειδή είναι πιο πιθανό να θυμηθείτε να το πλένετε στο πλυντήριο κάθε εβδομάδα- ή απλώς τα χέρια σας για να πλυθείτε.

Βάλτε ενυδατική κρέμα πριν βγείτε

Επειδή ο ρόλος της υδατικής κρέμας είναι να σφραγίσει την υγρασία στο δέρμα, η καλύτερη στιγμή για να την απλώσετε είναι όταν τα ποσοστά της υγρασίας στην επιδερμίδα είναι στο μέγιστο επίπεδο, δηλαδή αμέσως μόλις τελειώσετε το ντους και πριν σκουπιστείτε Εάν πάλι προτιμάτε να απλώσετε την κρέμα σας αφού τελειώσετε με το ντους, φροντίστε τουλάχιστον να τη χρησιμοποιήσετε μέσα σε τρία λεπτά αφότου σκουπιστείτε, ιδανικά μέσα στο χώρο του μπάνιου που θα έχει έξτρα υγρασία χάρη στους υδρατμούς.