ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς να βελτιώσετε τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης

Μερικοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης τους θα είναι μόνιμα, ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνουν μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Ενώ είναι αλήθεια ότι η λιποαναρρόφηση μπορεί να προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα και ότι το λίπος δεν θα επανέλθει, η λιποαναρρόφηση δεν είναι μαγική. Μπορείτε δυστυχώς να ξαναπάρετε βάρος, καταργώντας όλες τις προσπάθειές σας.

Για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη λιποαναρρόφηση, να έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές πριν και μετά την εγχείρηση.

Φορέστε τον κορσέ συμπίεσης


Μετά τη λιποαναρρόφηση, ο χειρουργός σας θα σας φέρει ένα ένδυμα συμπίεσης γύρω από την περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Το ένδυμα μπορεί να μην φαίνεται υπερβολικά κομψό, αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας. Το ένδυμα συμπίεσης βοηθά στην αναμόρφωση της επεξεργασμένης περιοχής, ελαχιστοποιώντας την ανάπτυξη ρυτίδων στο δέρμα ή οποιαδήποτε χαλάρωση. Βοηθά επίσης να μειώσει το πρήξιμο, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και να σας βοηθήσει να δείτε τα αποτελέσματα νωρίτερα. Δεδομένου ότι το ένδυμα ασκεί πίεση στις τομές, μπορεί επίσης να βοηθήσει να κάνετε οποιεσδήποτε ουλές λιγότερο αισθητές.

Συνήθως, είναι καλή ιδέα να φοράτε το ένδυμα για όσο διάστημα συνιστά ο χειρουργός σας. Ανάλογα με το μέγεθος της θεραπευόμενης περιοχής, αυτό μπορεί να είναι οπουδήποτε από μία έως τρεις εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Δώστε προσοχή σε μια υγιεινή διατροφή

Συνήθως, η λιποαναρρόφηση αφαιρεί το λίπος που είναι ανθεκτικό στη δίαιτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε σε θέση να φάτε ό,τι θέλετε μετά και να μην δείτε λίπος ή αύξηση του βάρους σας.

Είναι σημαντικό να επιμείνετε σε μια υγιεινή διατροφή ή να υιοθετήσετε μια μετά την επέμβαση. Επιπλέον μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους, κάτι που μπορεί να φανεί σύμμαχός σας στο να αποφύγετε την αύξηση των λιποκυττάρων.

Εξασφαλίστε μια διατροφή με πολλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από πηγές όπως άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης, ο χειρουργός σας θα συστήσει να αποφεύγετε ορισμένα επεξεργασμένα τρόφιμα και σνακ.

Ξεκινήστε ή συνεχίστε την άσκηση

Η άσκηση μετά από μια χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της λιποαναρρόφησης. Όταν ασκείστε τακτικά, βοηθάτε στην τόνωση των μυών σας, οι οποίοι μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική διάπλαση και την εμφάνισή σας. Μπορείτε επίσης να κάψετε λίπος ή να συντηρήσετε το βάρος σας στο επιθυμητό επίπεδο.  

Συνήθως, συνιστάται να αποφεύγετε ορισμένους τύπους άσκησης για τουλάχιστον μια εβδομάδα ή δύο μετά τη χειρουργική επέμβαση. Ρωτήστε το χειρουργό σας πότε μπορείτε να ξεκινήσετε μια ελαφριά άσκηση ρουτίνας.

Μην χάσετε ή πάρετε πολύ βάρος

Προφανώς, η αύξηση του βάρους μετά τη λιποαναρρόφηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματά σας.
Είναι επίσης αλήθεια ότι η απώλεια πολλών κιλών μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματά σας. Προσπαθείστε να διατηρήσετε ένα σταθερό βάρος.

Περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι για λιποαναρρόφηση

Αυτή είναι μια τελευταία συμβουλή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης σας: περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι να προγραμματίσετε τη χειρουργική επέμβαση. Εάν έχετε ακόμα κάποια κιλά που έχετε στόχο να χάσετε, καλύτερα είναι να περιμένετε πριν το  χειρουργείο.

Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε ολοκληρώσει με πιθανές εγκυμοσύνες. Η εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει το σώμα σας με εκπληκτικούς τρόπους. Δεν θα θέλατε να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, και να διαπιστώσετε ότι μετά τη γέννα εμφανίστηκαν νέες λιποαποθήκες σε νέες περιοχές του  σώματός σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.