ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πόσο απαραίτητο είναι το serum;

Οι οροί ή, αλλιώς, serum είναι βασικά προϊόντα φροντίδας του δέρµατος µε υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών, όπως το υαλουρονικό οξύ, η βιταµίνη C και το γλυκολικό οξύ.

Χάρη στη συµπυκνωµένη σύνθεσή τους, αυξάνουν εντυπωσιακά τη λάµψη και τη σύσφιξη της επιδερµίδας και προλαµβάνουν και άλλα προβλήµατα, όπως η αφυδάτωση και η έντονη λιπαρότητα.

Κρέµα VS ορός

Ο ορός παρέχει υψηλά επίπεδα ενυδάτωσης και βαθιά κυτταρική θρέψη της επιδερµίδας, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ωστόσο, σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέετε τη χρήση και τη δράση ενός ορού µε την ενυδατική σας, η οποία δρα στις εξωτερικές στιβάδες του δέρµατος. Απλώς φροντίστε να περιµένετε τουλάχιστον 5 έως 10 λεπτά µετά την εφαρµογή του ώστε να απορροφηθεί πλήρως. Εάν εφαρµόσετε την ενυδατική πάρα πολύ σύντοµα, τα συστατικά του ορού µπορεί να µην είναι αποτελεσµατικά.

Οι κρέµες είναι θαυµάσιες αντιγηραντικές θεραπείες, ωστόσο ένας ορός εισχωρεί βαθιά στο δέρµα και δίνει γρήγορα αποτελέσµατα. Αν θέλετε να περιποιηθείτε το δέρµα σας τέλεια, καλό είναι να χρησιμοποιείτε και τα δύο.

Η σωστή χρήση του ορού

Εφαρµόζεται µετά τον καθαρισµό και την τόνωση, αλλά πριν από την ενυδατική κρέµα. Ιδανικά, απλώνετε τον ορό ενώ το δέρµα είναι ακόµα ελαφρώς υγρό από τον καθαρισµό.

Αφορά όλους τους τύπους δέρµατος. Συνιστάται, επίσης, να χρησιµοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κατάλληλη ηλικία για χρήση του ορού

Η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά στην ηλικία των 20. Αν το συµπεριλάβετε στην καθηµερινή σας περιποίηση, πιθανότατα θα αποτρέψετε τη δηµιουργία πρόωρων ρυτίδων.

Επιλέξτε τον ορό σύµφωνα µε την ηλικία και τον τύπο του δέρµατός σας. Αν χρησιµοποιείτε χηµικά πίλινγκ τακτικά, να είστε προσεκτικοί αν πρόκειται να προσθέσετε έναν αντιγηραντικό ορό στη ρουτίνα σας. Η βιταµίνη C και τα άλφα υδροξύ οξέα είναι συστατικά πολύ δραστικά και µπορεί να ερεθίσουν το δέρµα. Αν σε 1 µήνα περίπου δε  διαπιστώσετε κάποια διαφορά στο πρόσωπό ενώ η χρήση είναι συστηµατική, ίσως πρέπει να συµβουλευτείτε κάποιον ειδικό για να αλλάξετε προϊόν.