ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ροζ αλάτι Ιμαλαΐων: Αλήθειες και μύθοι για τα οφέλη του

Πολλά έχουν γραφτεί για το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και ακόμα περισσότερα έχουν ειπωθεί για την υπεροχή του σε σχέση με το θαλασσινό επιτραπέζιο αλάτι.

Λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο αγνά και ποιοτικά άλατα στον κόσμο, στην πραγματικότητα όμως η χημική του σύνθεση δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη του αλατιού που βάζουμε χρόνια τώρα στα φαγητά μας. 

Το αλάτι γενικά είναι πλούσιο σε νάτριο. Η πρόσληψη νατρίου βοηθά τον οργανισμό στην εκτέλεση πολλών λειτουργιών. Το νάτριο ενισχύει τους αναπνευστικούς και χαλαρωτικούς μύες, διατηρεί τη σωστή ισορροπία υγρών στο σώμα, μειώνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης και βοηθά στην αντιμετώπιση της χαμηλής αρτηριακής πίεσης.

Είναι λοιπόν, αλήθεια ότι το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει 98% χλωριούχο νάτριο και η υπόλοιπη σύνθεσή του αποτελείται από ιχνοστοιχεία, όπως είναι το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, τα οποία ευθύνονται και για το απαλό ροζ χρώμα του αλλά και για την ιδιαίτερη γεύση του.

Αυτοί είναι οι μύθοι και η αλήθεια για το αλάτι Ιμαλαΐων

Περιέχει 84 διαφορετικά ιχνοστοιχεία -Μύθος

Το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει μέχρι και 98% χλωριούχο νάτριο, γεγονός που συνεπάγεται ότι μόλις το 2% της περιεκτικότητάς του αποτελείται από ιχνοστοιχεία. Λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικά περιορισμένες ποσότητες τις οποίες οι άνθρωποι καταναλώνουν τα άλατα, είναι μάλλον απίθανο αυτά να παράσχουν οποιαδήποτε μετρήσιμα ή σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα χλωριούχου νατρίου -Μύθος

Η βασική παράμετρος που ανήγαγε σε τάση την λήψη του «ροζ χρυσού» των Ιμαλαΐων είναι η χαμηλή για ορισμένους περιεκτικότητά του σε χλωριούχο νάτριο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει καθώς το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει 98% χλωριούχο νάτριο.

Επίσης έχει μια πιο αρωματική γεύση από το επιτραπέζιο αλάτι, που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει λιγότερο αλάτι για να επιτύχει την ίδια γεύση.

Δεν έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία- Αλήθεια

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το αλάτι των Ιμαλαΐων είναι πιο φυσικό από το επιτραπέζιο αλάτι το οποίο έχει υποστεί μεγαλύτερη επεξεργασία και συνήθως δεν περιέχει πρόσθετα.

Μειώνει την κατακράτηση υγρών -Αλήθεια

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα προϊόν που μειώνει την κατακράτηση, καθώς η απορρόφηση των ιχνοστοιχείων που περιέχει διεγείρουν λειτουργίες οι οποίες ελέγχουν τα επίπεδα υγρών στους ιστούς.