ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τι είναι η προφιλοπλαστική και ποιες επεμβάσεις περιλαμβάνει

Το πηγούνι σε συνδυασμό με τη μύτη είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για τη δημιουργία αρμονίας στο πρόσωπο. Υπολογίζεται ότι σε ποσοστό 25% των ρινοπλαστικών, μία απλή πωγωνοπλαστική με μόσχευμα είναι απαραίτητη.

Ο πλαστικός χειρουργός προσώπου εξετάζει το προφίλ και τη σχέση του πηγουνιού με μία κάθετη γραμμή που φέρεται από το κάτω χείλος. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν καθορίζονται μετά από κεφαλομετρική μελέτη του Profil μέσω των μαθηματικών τύπων του Πυθαγόρα και του Leonardo da Vinci, μέσω εφαρμογής του τύπου “αναλογίας μεγεθών” – 1: 1,618.

Τι είναι η προφιλοπλαστική

H Προφιλοπλαστική είναι η επέμβαση η οποία έχει σαν στόχο την βελτίωση του γενικότερου προφίλ του ασθενούς και περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο περιοχές του προσώπου. Ο συνηθέστερος συνδυασμός είναι αυτός της Ρινοπλαστικής με την Γενειοπλαστική ενώ μπορούν να γίνουν επίσης Λιποαναρρόφηση ή Facelift.

Μπορούν όμως να συνδυαστούν και άλλες πλαστικές επεμβάσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα:

Το πλάγιο μέρος του προσώπου αποτελείται απο το τριχωτό της κεφαλής, το μέτωπο, τα μάτια, την άνω γνάθο, τα χείλη (χαμόγελο), την κάτω γνάθο, το γένειον (πιγούνι), το λαιμό, το αφτί. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να παρέμβει χειρουργικά, με επεμβάσεις όπως είναι η αυτομεταμόσχευση τριχών, η βλεφαροπλαστική, η οστεοτονομία των γνάθων, η γενειοπλαστική (με μόσχευμα ή πρόθεση), η ανόρθωση των χειλέων, η πλαστική των ώτων (αφτιών).

Μπορεί επίσης να προχωρήσει σε ρυτιδοπλαστική με υαλουρονικό οξύ ή λίπος, ρυτιδεκτομή (face lifting), λιποαναρρόφηση ή laser λιποπλαστικής σε συνδιασμό με ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) στο λαιμό, απολέπιση (laser microfractional mosaic ή κρέμες με οξέα φρούτων), διόρθωση ουλών του προσώπου.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση και πώς εκτελείται;

Οι επεμβάσεις διαρκούν απο μισή ώρα, έως 4 ώρες, ανάλογα τον συνδυασμό των παρεμβάσεων που απαιτούνται. Μπορεί να χρειασθεί ένα βράδυ παραμονής στην κλινική (όχι πάντα).

Στις μέρες μας, πολλές απο τις επεμβάσεις της προφιλοπλαστικής, μπορούν πλέον να γίνουν σαν απλές παρεμβάσεις στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία. Αυτό γίνεται με τα νέα και ασφαλή ενέσιμα υλικά, που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Μπορούμε, λοιπόν να αυξήσουμε εύκολα, τα ζυγωματικά τόξα μας, το πηγούνι μας, τα χείλη, το μεσόφρυο, κλπ με εννέσιμα υλικά που διαρκούν για μήνες, ή για πολλά χρόνια, ή ακόμα και για πάντα (μόνιμα υλικά). Οι παρεμβάσεις γίνονται γρήγορα, σχεδόν ανώδυνα, χωρίς να χάσουμε εργάσιμες μέρες,