ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αύξηση των ρινοπλαστικών για χάρη των selfies

Μία νέα έρευνα διαπιστώνει ότι όλο και περισσότεροι νέοι ενδέχεται να καταφύγουν στο νυστέρι προκειμένου να μικρύνουν την μύτη τους.

Συγκεκριμένα, το 42% των πλαστικών χειρουργών στην Βρετανία, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, υποστηρίζουν ότι πάρα πολλοί πελάτες τους ζητούν ρινοπλαστική έτσι ώστε να δείχνουν πιο όμορφοι στο Facebook και το Instagram.

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα selfies, ή αλλιώς τα αυτοπορτρέτα, αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και δεν απεικονίζουν τις πραγματικές διαστάσεις τους», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός δρ. Boris Paskhover.

«Είναι αρκετοί εκείνοι που έρχονται στο ιατρείο μου για πλαστική επέμβαση στη μύτη δείχνοντάς μου τις selfies τους. Τότε είμαι υποχρεωμένος να τους εξηγήσω ότι το πρόσωπό τους στην πραγματικότητα δεν φαίνεται το ίδιο όπως σε αυτές τις φωτογραφίες». Μάλιστα, ο δρ. Paskhover και οι συνάδελφοί του ανέπτυξαν έναν μαθηματικό τύπο ώστε να περιγράψουν ακριβώς πόσο τα αυτοπορτρέτα παραμορφώνουν το πρόσωπο. Ανακάλυψαν ότι τα selfies που βγαίνουν από απόσταση 30 εκ. αυξάνουν εως και 30% το μέγεθος της μύτης στους άνδρες και 29% στις γυναίκες.

Η μικρή απόσταση μεταξύ του προσώπου και της κάμερας του κινητού κάνει τη μύτη να φαίνεται κατά 30% μεγαλύτερη από την κανονική, επισημαίνουν οι ειδικοί, γι’ αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να καταφύγουν σε αισθητική επέμβαση.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του προσώπου, ένας στους τρεις πλαστικούς χειρουργούς δηλώνει ότι αυξήθηκαν οι πελάτες που θέλουν να βελτιώσουν μικρές ατέλειες στο πρόσωπό τους, προκειμένου να δείχνουν όμορφοι στα social media.

Μόνο το 2016 στην Αμερική, άνδρες και γυναίκες ξόδεψαν 16 δισ. δολάρια σε αισθητικές επεμβάσεις και οι ειδικοί αποδίδουν αυτήν την αύξηση σε μεγάλο βαθμό στις selfies και στην αυξανόμενη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.