ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Y-lift: «Μήλα» νεότητας

Μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω σε λίγα λεπτά. Το Y-lift είναι η τεχνική αύξησης των ζυγωματικών με αποτελέσματα συνολικής αναζωογόνησης σε όλο το πρόσωπο.

Τα προτεταμένα ζυγωματικά είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομορφιάς στη σύγχρονη εποχή. Τα πρόσωπα με έντονα, ψηλά “μήλα” αποπνέουν έναν υγιή, νεανικό αέρα. Αντίθετα, όταν είναι επίπεδα, κάνουν το άτομο να δείχνει κουρασμένο και ηλικιωμένο. Προσθέτουν χρόνια στο κάτω μέρος του προσώπου και το βαραίνουν.

Πλεονεκτήματα

Για να διορθώσουν αυτού του είδους τη χαλάρωση, οι πλαστικοί χειρουργοί εφαρμόζουν το Υ-lift (Λίφτινγκ Ζυγωματικών), μια πρωτοποριακή τεχνική που ανορθώνει μόνο τα ζυγωματικά για να πετύχει συνολική ανανέωση. Στόχος είναι όχι μόνο να διορθώσουν την αίσθηση του “βυθισμένου” προσώπου, αλλά επιπλέον να χρησιμοποινται τα ζυγωματικά για να εξασφαλιστεί γενικότερη ανόρθωση. Καθώς ο όγκος τους “τραβάει” το δέρμα προς τα πάνω, δίνει το υπόβαθρο για να τεντωθεί και να δείξει σφριγηλό. Ουσιαστικά, διορθώνουμε τη χαλάρωση στο κάτω μέρος του προσώπου, χωρίς όμως να χρειαστεί να αποκολληθεί με λίφτινγκ και να τραβηχτεί η επιδερμίδα. Η αύξηση των ζυγωματικών ενδείκνυται όχι μόνο για τα πρόσωπα που υποφέρουν από τη συρρίκνωση του σκελετού λόγω ηλικίας, αλλά και για εκείνα που χρειάζονται πιο έντονες γραμμές.

Η διαδικασία

Το Y-lift, η αύξηση δηλαδή των ζυγωματικών, μπορεί να επιτευχθεί τόσο με ενέσιμα υλικά που εφαρμόζονται στο ιατρείο, όσο και με μόνιμα εμφυτεύματα, που τοποθετούνται με χειρουργική επέμβαση.

Ενέσεις υαλουρονικού οξέος

Η αύξηση των ζυγωματικών είναι η πιο συνηθισμένη διόρθωση που προτείνουν οι γιατροί στις γυναίκες μετά τα σαράντα. Για εκείνες που χρειάζονται μια ελαφριά ενίσχυση με φυσικό αποτέλεσμα, οι πλαστικοί χειρουργοί επιλέγουν τις ενέσεις με υαλουρονικό οξύ, καθώς πρόκειται για ένα μαλακό και εύπλαστο υλικό. Το αποτέλεσμα διαρκεί  ένα χρόνο.

Ενέσεις υδροξυαπατίτη

Όταν οι γιατροί θέλουν να πετύχουν γρήγορα και αναίμακτα το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ, κάνουν ενέσεις στα ζυγωματικά. Με τον υδροξυαπατίτη, το ενέσιμο filler που έχει την έγκριση του αμερικανικού FDA, καταφέρνουν διόρθωση μεγάλης διάρκειας. Τα μικροσφαιρίδιά του, με σύσταση παρόμοια με αυτήν που έχουν τα ανθρώπινα οστά και τα δόντια, γίνονται καλά ανεκτά από τον οργανισμό χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις. Σταδιακά αφομοιώνονται και μεταβολίζονται, ενώ τη θέση τους παίρνουν οι ίνες του κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα διαρκεί  δύο χρόνια.

Ενέσεις λίπους

Τα ενέσιμα αυξητικά υλικά έφεραν την επανάσταση στην πλαστική χειρουργική. Ωστόσο, μερικές φορές οι γυναίκες ζητούν μια λύση με μεγαλύτερη διάρκεια, πιο φυσικό αποτέλεσμα και περισσότερη ασφάλεια. Οι ειδικοί της αισθητικής ιατρικής βρήκαν τη λύση: λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 5 χρόνια.

Η λήψη του λίπους γίνεται με τοπική αναισθησία στους γλουτούς ή σε κάποιο άλλο σημείο με τοπικό πάχος. Χάρη στην ειδική επεξεργασία που γίνεται επί τόπου στο ιατρείο, το λίπος ξεχωρίζει από το αίμα και προκύπτει η «καθαρή» ουσία, που είναι έτοιμη για έγχυση. Στη συνέχεια, το αυξητικό υλικό μεταφέρεται κάτω από το δέρμα με ενέσεις.

Εμφυτεύματα πολυαιθυλενίου

Για να πετύχουν εντυπωσιακή αύξηση, οι γιατροί χρησιμοποιούν μόνιμα εμφυτεύματα από πολυαιθυλένιο. Η υφή του υλικού αυτού είναι πορώδης, ιδιότητα που το προσομοιώνει με τα φυσικά υλικά του οργανισμού και το βοηθά να ενσωματώνεται.

Καθώς οι πόροι του ενθέματος είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να επιτρέπουν στα κύτταρα να εισέρχονται, μετά από λίγο καιρό το εμφύτευμα μετατρέπεται σε τμήμα του οστού. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μόνιμη.