ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Το facelift διαρκεί για πάντα

Οι σύγχρονες τεχνικές facelift έχουν ριζικά αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια. Για να επανέλθουν το πρόσωπο και ο λαιμός εκεί που ήταν πριν το χειρουργείο, θα περάσουν περίπου 10-15 χρόνια.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ένα λίφτινγκ διαρκεί για πάντα. Αυτό συμβαίνει διότι αν κάποιος δεν δεν είχε κάνει lift, σε 10-15 χρόνια δεν θα είχε παραμείνει η χαλάρωση στο ίδιο επίπεδο, άρα ουσιαστικά ένα facelift διαρκεί για πάντα.

Μπορεί οι γυναίκες να παραμένουν η συντριπτική πλειοψηφία όσων αποφασίζουν να κάνουν μια επέμβαση λίφτινγκ στην Ελλάδα (ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 55 χρόνια), αλλά πλέον υπάρχουν και πολλοί άντρες που προχωρούν στη συγκεκριμένη επέμβαση θέλοντας αρχικά να διορθώσουν το προγούλι ή το κουρασμένο βλέμμα.

Οι σακούλες και η πτώση του βλεφάρου αντιμετωπίζονται και ξεχωριστά, σε μια βλεφαροπλαστική, αλλά είναι πάντα στα πλαίσια και ενός facelift γιατί δεν μπορείς να έχεις ένα ξεκούραστο πρόσωπο με κουρασμένα μάτια. Δυο είναι τα πλεονεκτήματα σε αυτή την περίπτωση: Και οικονομικά συμφέρει, αλλά και η ανάρρωση είναι πιο γρήγορη, αφού σε δεκαπέντε περίπου μέρες έχεις αναρρώσει και από τις δύο επεμβάσεις.

Οι 10-15 μέρες είναι το χρονικό διάστημα που δίνεται ως χρονικό όριο στον ασθενή για να επανέλθει στις δραστηριότητές του, χωρίς να φαίνεται πως έχει υποστεί ένα χειρουργείο, αλλά για να επιστρέψει σε πιο έντονες δραστηριότητες, όπως η άθληση, χρειάζονται συνήθως τρεις εβδομάδες.

Μόλις περάσουν τα πρώτα οιδήματα, ο ασθενής βλέπει το πρόσωπό του πολύ πιο φρέσκο και ξεκούραστο, χωρίς να φαίνεται πως έχει χειρουργηθεί. Το “πριν” και το “μετά” δίπλα δίπλα έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, αλλά απομονώνοντας το “μετά” κάποιος που θα το δεί, θα πεί,  “να ένα πρόσωπο ξεκούραστο”, όχι χειρουργημένο.