ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Τρία λάθη στην εφαρμογή αργίλου στο πρόσωπό σας

Οι θαυματουργές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Η άργιλος έχει την ιδιότητα να περιποιείται την επιδερμίδα, να την καθαρίζει, να την διατηρεί νέα, όπως και να απομακρύνει τα σπυράκια και τις πανάδες.

Συγκεκριμένα, μελέτες καταδεικνύουν ότι η εφαρμογή αργίλου μπορεί να συμβάλει στον καθαρισμό, στην απορρόφηση της περίσσειας ελαίων, και στην ανανέωση της επιφάνειας της επιδερμίδας, καθώς και στην ταχύτερη επούλωση τοπικών ατελειών.

Ωστόσο υπάρχουν τρεις παρεξηγήσεις που αφορούν στην λανθασμένη χρήση της αργίλου, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπετε στην επιδερμίδα να ευεργετηθεί όσο θα έπρεπε από την χρήση της.

Λανθασμένη επιλογή αργίλου για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας

Η άργιλος είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε ποικίλες φυσικές ανόργανες συνθέσεις, ενώ κάθε άργιλος έχει διαφορετικές ιδιότητες.  Αυτό σημαίνει ότι καθεμιά είναι κατάλληλη για άλλον τύπο επιδερμίδας και άλλη ανάγκη, άρα βελτιώνει με διαφορετικό τρόπο την υγεία της επιδερμίδας.

Η λευκή άργιλος έχει λεπτόκοκκη σύνθεση και λειτουργεί σαν ήπιο καθαριστικό, για να μειώσει την περίσσεια ελαίων χωρίς να προκαλέσει ξηρότητα (ιδανική για τις ευαίσθητες και τις ξηρές επιδερμίδες)· η πράσινη άργιλος έχει πιο ισχυρές ιδιότητες προσρόφησης και απορρόφησης, κάτι που την καθιστά κατάλληλη για τις λιπαρές επιδερμίδες. Και τέλος ο άνθρακας –που ουσιαστικά δεν είναι άργιλος– είναι γνωστός για την ικανότητά του να έλκει και να απομακρύνει τους ρύπους και τις τοξίνες.

Εφαρμογή της μάσκας αργίλου για πάνω από 10 λεπτά

Οι μάσκες προσώπου από άργιλο διεισδύουν στην επιδερμίδα για να απορροφήσουν την περίσσεια ελαίων (απορρόφηση), ενώ ταυτόχρονα έλκουν και παγιδεύουν τους ρύπους (προσρόφηση). Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται επίσης ότι, αν αφήσετε τη μάσκα παραπάνω από ό,τι πρέπει, η άργιλος μπορεί τελικά να προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα σας.

Αντί λοιπόν να περιμένετε έως ότου η μάσκα στεγνώσει εντελώς, είναι προτιμότερο να την αφήσετε να δράσει μέχρι 10 λεπτά, ακόμη και αν δεν έχει στεγνώσει τελείως. Αν, μετά την αφαίρεση της μάσκας αργίλου, νιώθετε την επιδερμίδα σας ξηρή ή να σας τραβάει, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Εφαρμογή της μάσκας αργίλου σε όλο το πρόσωπο

Η κάθε περιοχή του προσώπου έχει και τις δικές της ανάγκες. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχετε λιπαρή ζώνη Τ, αλλά ξηρότητα στα μάγουλα. Η εφαρμογή της ίδιας μάσκας παντού δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των διαφορετικών προβλημάτων, ενώ μπορεί ακόμα και να επιδεινώσει τοπικά την κατάσταση της επιδερμίδας.

Αντ’ αυτού, επιλέξτε μια στοχευμένη εφαρμογή. Η μέθοδος αυτή έγκειται είτε στην εφαρμογή της μάσκας μόνο στις προβληματικές περιοχές (παραδείγματος χάριν, εκείνες όπου εμφανίζονται ατέλειες ακμής), είτε στη χρήση διαφορετικών μασκών για κάθε περιοχή του προσώπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.