ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

«Αόρατη» ρινοπλαστική για τον άνδρα

Δύσκολοι καιροί για άνδρες καθώς στη σύγχρονη κοινωνία η αξία τους προσδιορίζεται συχνά από την επαγγελματική θέση τους. Η αυτοπεποίθηση που τους χαρίζει και η ελκυστικότερη εμφάνιση που αντικρίζουν οι άλλοι συντελούν στην επίτευξη των στόχων τους.

Ενώ πριν από δεκαετίες, οι ρινοπλαστικές αλλά και όλες οι πλαστικές επεμβάσεις θεωρούνταν αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο, όλο και περισσότεροι άντρες στρέφονται τελευταία προς αυτές. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), ο αριθμός των αισθητικών επεμβάσεων στους άνδρες αυξήθηκε κατά περισσότερο από 106% την 15ετία 1997 – 2012. Η απόφαση να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική λαμβάνεται συχνότερα στις ηλικίες 35-50, οπότε εκτελούνται και οι περισσότερες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ακολουθούν οι ηλικίες 19-34 και 51-64.

Η πιο δημοφιλής, από τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στους άνδρες, είναι η ρινοπλαστική. Όταν αισθάνονται ότι η μύτη τους είναι κάπως δυσανάλογη για το πρόσωπό τους ή αντιαισθητική, ή ότι αποσπά την προσοχή από την κατά τα άλλα καλή εμφάνισή τους, τολμούν να την αλλάξουν, έτσι ώστε να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι από την εμφάνισή τους και κατ’ επέκταση από την κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Οι άνδρες παραπονιούνται πιο συχνά όταν η μύτη τους είναι γαμψή, πολύ επίπεδη, στραβή ή υπερβολικά μεγάλη. Επιπλέον, ορισμένες μύτες είναι δυσανάλογες με το πηγούνι ή το μέτωπο, καθώς και με τα γενικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου πράγμα που δημιουργεί ένα δυσαρμονικό προφίλ. Ωστόσο, οι περισσότεροι που θέλουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική, φοβούνται για το αποτέλεσμα και ελπίζουν να αποκτήσουν μια μύτη που θα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά τους, που η αλλαγή της δεν θα γίνει εύκολα αντιληπτή από τους άλλους, αλλά κυρίως θα υποστηρίζει ή θα ενισχύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Επιθυμούν τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής να φαίνονται φυσικά και να τους δίνουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους προσπάθειες.

Είτε η μύτη ενοχλούσε από πάντα, είτε έχει μεγαλώσει με το πέρασμα του χρόνου, είτε έχει υποστεί κάποια βλάβη, η ρινοπλαστική μπορεί να τη μετατρέψει σε μύτη που ο ασθενής μπορεί να είναι περήφανος γι’ αυτήν.

Οι φοβίες για τη διαδικασία

Συχνά, λοιπόν, ανησυχούν για το ότι μια επέμβαση θα τους “χαρίσει” πιο θηλυκή εμφάνιση. Και είναι δικαιολογημένη αυτή η ανησυχία τους για το αποτέλεσμα, καθώς οι γυναικείες μύτες είναι στενότερες, μικρότερες, με πιο λεπτή δομή, ενώ οι ανδρικές είναι μεγαλύτερες, προεξέχουν περισσότερο και έχουν παχύτερο δέρμα. Λόγω αυτών των διαφορών, οι τεχνικές της ρινοπλαστικής πρέπει να προσαρμοστούν για να ικανοποιήσουν τις γενετικές ανάγκες του ασθενούς, τις αισθητικές επιθυμίες του και την ανατομία.

Οι σύγχρονες τεχνικές που εκτελούνται από εξειδικευμένους και έμπειρους ρινοπλαστικούς επιτρέπουν τη μείωση του μεγέθους της ρινικής κορυφής, τον ευθειασμό της μέσης γραμμής της μύτης και την αποκατάσταση των τραυματισμών της, έτσι ώστε η μύτη να φαίνεται ισορροπημένη, φυσική και αρρενωπή. Η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την εικόνα, τη δομή και τη λειτουργία της μύτης και να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μετά την επέμβαση, η μύτη δεν τραβάει πια την προσοχή, αλλά φαίνεται ισορροπημένη, ελκυστική και φυσική, ώστε να αναδεικνύονται όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Συνέπεια αυτών, είναι η βελτίωση της αυτοπεποίθησης που μεταφέρεται σε κάθε πτυχή της ζωής.

Η τεχνολογία στο πλευρό του άνδρα

Εξάλλου, η ανησυχία για το φυσικό αποτέλεσμα κατευνάζεται πλέον πριν από την επέμβαση, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Προγράμματα υπολογιστών επιτρέπουν την επιλογή και την τρισδιάστατη προσομοίωση του αποτελέσματος που μπορεί να επιτευχθεί. Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία ο ασθενής νιώθει σιγουριά, καθώς μπορεί να δει το αποτέλεσμα από οποιαδήποτε οπτική γωνία, να κάνει σύγκριση του «πριν» και του «μετά» σε αντιδιαστολή. Τα συστήματα προσομοίωσης είναι σημαντικά εργαλεία και για τους χειρουργούς, καθώς σε ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις – όπως οι επανεπεμβάσεις – μπορούν να κάνουν ακριβή μέτρηση πολλών διαστάσεων, αποστάσεων και γωνιών κι έτσι να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες για το μέγεθος τμημάτων που πρέπει να αφαιρεθούν και των μοσχευμάτων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο χειρουργείο.

Οι σύγχρονες ρινοπλαστικές είναι μη ανιχνεύσιμες, χωρίς ορατά σημάδια χειρουργικής επέμβασης. Οι τομές και οι τεχνικές έχουν βελτιωθεί και επιτρέπουν στους ασθενείς να φαίνονται ομορφότεροι, αλλά και φυσικοί. Έχουν αναπτυχθεί τεχνολογίες που λειτουργούν με υπερήχους, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους χειρουργούς να κάνουν πραγματική γλυπτική στα ρινικά οστά, να αλλάζουν όσο χρειάζεται το σχήμα και το πάχος τους, ακόμα και να τα κόψουν εάν αυτό απαιτηθεί χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στους υπόλοιπους ευαίσθητους ιστούς της μύτης. Η diamond ρινοπλαστική, όπως ονομάζεται, είναι το μέλλον της ρινοπλαστικής στο σήμερα.

«Αόρατη» ρινοπλαστική

Οι άνδρες αλλάζουν την εμφάνιση της μύτης τους χωρίς να το παρατηρήσουν οι φίλοι ή οι συνάδελφοί τους. Η εμπειρία του χειρουργού εξασφαλίζει την αισθητική ή και τη λειτουργική βελτίωση (βελτίωση της αναπνοής), εάν είναι απαραίτητο, χωρίς να είναι κραυγαλέα η αλλαγή. Έχουν πια μια βελτιωμένη εικόνα, εξακολουθώντας να μοιάζουν με τον “παλιό εαυτό” τους. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος αντιλαμβάνονται κάποια αλλαγή προς το καλύτερο χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν τι ακριβώς έχει αλλάξει. Οπότε ενδεχομένως να μην είναι απαραίτητη η παραδοχή της επέμβασης.

«Η ρινοπλαστική είναι η δημοφιλέστερη πλαστική των ανδρών και το ποσοστό της ικανοποίησής τους μετά απ’ αυτή είναι πολύ υψηλό. Όλα όμως εξαρτώνται από τις ικανότητες, δεξιότητες αλλά και την εμπειρία του χειρουργού. Επιβάλλεται η ρινοπλαστική να γίνεται από έναν γιατρό ο οποίος ειδικεύεται σ’ αυτή την επέμβαση, αφού δεν είναι απλώς μια ιατρική πράξη, αλλά και μια καλλιτεχνική έκφραση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.