ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Επτά λύσεις για ποθητά χείλη

Είτε θέλετε ένα όμορφο χαμόγελο, είτε να απομακρύνετε τις ρυτίδες πάνω από τα χείλη σας, είτε να εξαλείψετε τις φθίνουσες γωνίες του στόματός σας ή απλώς θέλετε μια πιο σαρκώδη και ζουμερή εμφάνιση, οι επιλογές που διαθέτει η πλαστική χειρουργική καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Dermal fillers

Ο πιο άμεσος τρόπος για να διαμορφώσετε τα χείλη σας και να τους δώσετε σαρκώδη όψη, συμμετρία, όγκο και το σχήμα που θέλετε είναι με τοποθέτηση ενέσιμων εμφυτευμάτων κατευθείαν στα χείλη. Αυτά τα πληρωτικά συνήθως διαρκούν από 4 έως 10 μήνες.

Υπάρχει σίγουρα μια τάση προς χρήση άλλων τύπων fillers για να επιτευχθούν μακροχρόνια αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας τα fillers υαλουρονικού οξέος διαφορετικών τύπων θα επιτρέψει στα αποτελέσματα να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, συνήθως 6-12 μήνες.

Μεταμόσχευση λίπους

Μια πιο μακρόχρονη επιλογή είναι η μεταμόσχευση λίπους στα χείλη σας. Με τη λήψη λίπους μέσω της λιποαναρρόφησης, το φιλτράρισμα και την επεξεργασία του λίπους, το λίπος τοποθετείται προσεκτικά στα χείλη σας, τα χείλη διαμορφώνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το μόσχευμα διαρκεί συνήθως για χρόνια, καθιστώντας αυτήν ως την πιο ανθεκτική επιλογή.

Λεπτές γραμμές ή «γραμμές καπνιστών»

Εάν έχετε λεπτές γραμμές γύρω από τα άνω και κάτω χείλη σας λόγω ηλικίας ή καπνίσματος, υπάρχουν 2 σημαντικοί τρόποι για να μειώσετε τις ρυτίδες. Δερματικά fillers, όπως το Juvederm Volbella ή το Restylane Silk, μπορούν να τοποθετηθούν απαλά σε αυτές τις λεπτές ρυτίδες για να μαλακώσουν και να εξαλειφθούν. Αυτά τα αποτελέσματα διαρκούν από 6-12 μήνες, ανάλογα με τον τύπο του filler που χρησιμοποιείται αλλά και πόσο γρήγορα το σώμα σας το απορροφά με την πάροδο του χρόνου.

Μια άλλη επιλογή για να απαλλαγούμε από τις λεπτές γραμμές είναι με διάφορες μη επεμβατικές θεραπείες στο δέρμα όπως χημικές απολεπίσεις, λέιζερ, microneedling, ραδιοσυχνότητες.  Αυτή η διαδικασία θα προκαλέσει την απολέπιση του δέρματος γύρω από τα χείλη, αποκαλύπτοντας ένα νέο δέρμα απαλλαγμένο από τις περισσότερες ρυτίδες.
Το πλεονέκτημα της αναζωογόνησης του δέρματος είναι ότι τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν μήνες ή χρόνια, με περιστασιακή ανάγκη για επανάληψη.

Lip lift

Ο χειρουργικός τρόπος για να εξαλείψουμε μόνιμα την λεπτότητα του άνω χείλους και να επιτύχουμε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα είναι μέσω του lifting στο άνω χείλος. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μια λεπτή τομή γύρω από τη βάση της μύτης σας, την αφαίρεση μιας μικροσκοπικής ποσότητας δέρματος και την ανύψωση του χείλους προς τη μύτη. Κάνοντας αυτό χειρουργικά, το χείλος σας θα έχει μεγαλύτερο ύψος και θα δείχνει πιο γεματο.

Αυτή η διαδικασία είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για τους ηλικιωμένους ασθενείς που έχουν παρατηρήσει αύξηση του μήκους μεταξύ της βάσης της μύτης και του άνω χείλους τους. Με το lip lift επιτυγχάνεται η νεανική εμφάνιση.

Εγχύσεις νευροτοξίνης

Εάν θέλετε  να επιτύχετε λείανση ρυτίδων στο άνω χείλος σας, αλλά δεν θέλετε κανένα πληρωτικό, τότε η νευροτοξίνη ενδείκνυται. Μια μικρή ποσότητα νευροτοξίνης (Botox, Dysport ή Xeomin) εγχέεται προσεκτικά στο μεσαίο τμήμα του άνω χείλους. Η νευροτοξίνη λειτουργεί χαλαρώνοντας τους μύες στο άνω χείλος σας.  Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 3-4 μήνες.

Κομψό χαμόγελο

Εάν όταν χαμογελάτε φαίνονται τα ούλα της άνω γνάθου σας και αυτό είναι κάτι που σας ενοχλεί η λύση είναι και πάλι το  botox. Μικρές ποσότητες νευροτοξίνης μπορούν να εκχυθούν στο άνω χείλος για να χαλαρώσει τους μυες που το τραβούν και αποκαλύπτουν την άνω γραμμή των ούλων σας.

Μετά από περίπου 10 ημέρες, το χαμόγελό σας δεν θα αποκαλύπτει πλέον τα ούλα σας. Αυτή η διαδικασία δεν επηρεάζει την ικανότητά σας να χαμογελάτε, αλλά υποχρεώνει το άνω χείλος να πέσει για να καλύψει τα ούλα. Αυτά τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 3-4 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.