ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Ποιες πλαστικές επεμβάσεις είναι κατάλληλες για τους καλοκαιρινούς μήνες

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι και είναι πιθανό να σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποια πλαστική επέμβαση. Ωστόσο, πριν το κάνετε, πρέπει να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά.

Το καλοκαίρι γενικώς δεν είναι καλή εποχή για χειρουργικές επεμβάσεις. Το μόνο θετικό είναι ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τις καλοκαιρινές διακοπές για την αποθεραπεία και την επούλωση των πιθανών ουλών.

Ένα βασικό πρόβλημα είναι η έκθεση στον ήλιο. Η θερμότητα και ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει το πρήξιμο ή ακόμα και την αιμορραγία μετά την επέμβαση. Αν αποφασίσετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακούστε τον χειρουργό σας και προγραμματίστε να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους για 1-2 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στερηθείτε τα καλοκαιρινά μπάνια και την ηλιοθεραπεία.

Επίσης, πολλές διαδικασίες διόρθωσης του περιγράμματος σώματος απαιτούν να φοράτε κορσέ για να βοηθήσουν με την αποκατάσταση, ο οποίος προφανώς είναι εξαιρετικά άβολος τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ούτε η θεραπεία λέιζερ ενδείκνυται για το καλοκαίρι επειδή οι περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία δεν πρέπει να βλέπουν τον ήλιο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες! Επίσης, οι ανώριμες ή νέες ουλές δεν πρέπει να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως. Μια φρέσκια ουλή μετά από ηλιοθεραπεία, θα μαυρίσει και μετά θα είναι πιο αισθητή.

Ποιες είναι λοιπόν οι επεμβάσεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιος το καλοκαίρι;

Κατά κύριο λόγο, μικρές παρεμβάσεις, μη επεμβατικές, όπως τα botox και τα fillers. Φυσικά, θα μπορούσε κάποιος να προχωρήσει και σε μεγαλύτερες επεμβάσεις, μόνο όμως αν ήταν διατεθειμένος να μην κάνει καλοκαιρινές διακοπές.