ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πώς γίνονται τα σύγχρονα λίφτινγκ που δίνουν εκθαμβωτικό αποτέλεσμα

Οι μέθοδοι των λίφτινγκ στο πρόσωπο έχουν εξελιχθεί και οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν τη δυνατότητα πια να παρεμβαίνουν έτσι ώστε το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Οι νέες μέθοδοι έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα σημάδια από τομές μετά από ένα λίφτινγκ. Η βασική τομή του facelift είναι γύρω από το αυτί, απλά με τις σύγχρονες τεχνικές δεν φαίνεται για τρεις λόγους. Το μεγαλύτερο σημείο της τομής είναι μέσα στα μαλλιά. Το μόνο εκτεθειμένο σημείο είναι μπροστά από το αυτί, αλλά η τομή τοποθετείται σε μια φυσική ρυτίδα που υπάρχει, ώστε μόλις κλείσει η τομή μπορείτε να δείτε την ίδια ρυτίδα με πριν, καθώς το πρόσωπο έχει άριστη αιμάτωση, άρα άριστη επούλωση.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται στο lift σήμερα έχει να κάνει αρχικά με επανατοποθέτηση των μυών, έτσι το βάρος της στήριξης το έχουν οι μύες, όχι η επιδερμίδα, και το δέρμα κλείνει χωρίς να ζορίζεται, ελαχιστοποιώντας τα σημάδια.

Οι εξελίξεις στις τεχνικές του facelift έχουν δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι το βάθος στο οποίο δουλεύει ο χειρουργός. Με τις παλιές τεχνικές τεντωνόταν μόνο το δέρμα. Επειδή το δέρμα είναι ένας πολύ λεπτός ιστός, το αποτέλεσμα δεν είχε βάθος χρόνου, καθώς χαλάρωνε και πάλι γρήγορα. Σήμερα διορθώνεται η χαλάρωση σε όλα τα ανατομικά επίπεδα, όχι μόνο επιδερμικά αλλά και στους ιστούς από κάτω. Ξεκινά από τους μυς με ανόρθωση και στερέωση εκεί που πρέπει, εκεί που βρίσκονταν πριν, συνεχίζοντας μετά στο τράβηγμα της επιδερμίδας. Όλο το βάρος στήριξης είναι στους μυς, με αποτέλεσμα το δέρμα να ράβεται χωρίς τάση και να επουλώνεται η τομή πολύ γρηγορότερα.

Ο δεύτερος βασικός άξονας στις νέες τεχνικές είναι η φορά του τραβήγματος. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες για το πώς επιδρά η γήρανση στους ιστούς έχει επιβεβαιωθεί ότι οι ιστοί πέφτουν περιστροφικά με τα χρόνια: από πίσω και πάνω προς τα εμπρός και κάτω. Οπότε στο χειρουργείο σήμερα οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν την ακριβώς αντίστροφη κίνηση. Επανατοποθετούν τους ιστούς από εμπρός και κάτω προς τα πίσω και πάνω και αυτό έχει φυσικό αποτέλεσμα. Παλιότερα το τράβηγμα γινόταν σε μία ευθεία και είχε σαν αποτέλεσμα ένα τουλάχιστον αφύσικο πρόσωπο.