ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Οκτώ πράγματα που δεν ξέρετε για τις μάσκες προσώπου

Αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν σε βάθος τους κλειστούς πόρους κάνοντας τη θαμπή επιδερμίδα σφριγηλή και φρέσκια.

Οι μάσκες προσώπου παρέχουν την καλύτερη φροντίδα που θα μπορούσατε να έχετε εύκολα στο σπίτι σας.

Τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζουν στο πρόσωπο λάμψη και φωτεινότητα. Οι μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο όμως μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα, αν γνωρίζετε πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε.

Προσοχή με τις αυτοσχέδιες συνταγές

Αν έχετε σκοπό να δοκιμάσετε μία σπιτική μάσκα δοκιμάστε την πρώτα στο μέσα μέρος του αγκώνα σας και δείτε αν κοκκινήσει. Κάθε μικρός ερεθισμός, κάθε κοκκινίλα, φαγούρα ή τσούξιμο είναι μια φλεγμονή που καταπονεί την επιδερμίδα σας. Η δράση μιας αυτοσχέδιας μάσκας έχει πολύ μικρή διάρκεια ενώ η δράση μιας μάσκας προσώπου που θα βρειτε στα φαρμακεία συνεχίζεται για αρκετές ώρες επιπλέον, αφού την έχετε αφαιρέσει.

Μάσκα όχι μόνο για το πρόσωπο

Τις μάσκες προσώπου μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και σε άλλα σημεία του σώματός, όπως για παράδειγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια.

Δεν είναι μόνο μιας χρήσης

Μπορείτε να τις ξαναχρησιμοποιήσετε. Ακόμη κι αν  ανοίξετε τη συσκευασία του και μείνει στο φακελάκι προϊόν, μην το πετάξετε. Συνήθως είναι αρκετό  για άλλη μία χρήση.

Υπάρχουν και οι υφασμάτινες

Εκτός από αυτές που απλώνετε στο πρόσωπό σε κρεμώδη ή τζελ μορφή, υπάρχουν και οι υφασμάτινες μάσκες (Sheet masks) οι οποίες περιέχουν ενεργά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις. Είναι λεπτές, ειδικά σχεδιασμένες για να καλύπτουν και το τελευταίο χιλιοστό στην επιδερμίδα του προσώπου και να δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ. Δεν χρειάζονται ξέβγαλμα.

Οι μάσκες αργίλου δεν καταπολεμούν μόνο τη λιπαρότητα

Ανάλογα με το είδος της αργίλου που χρησιμοποιείτε καθαρίζουν σε βάθος, απολεπίζουν, αποτοξινώνουν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η άργιλος απορροφά την λιπαρότητα, μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα. Όσοι έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιου είδους μάσκες.

Απολεπίστε πρώτα

Για τη σωστή εφαρμογή της μάσκας χρειάζεται πρώτα απολέπιση και έπειτα άπλωμα με τα δάχτυλα ή το ειδικό πινέλο.

Μην αφήνετε την μάσκα με τις ώρες

Ακολουθήστε τις οδηγίες και μην αφήσετε τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση προτείνεται γιατί θα καταλήξετε με αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα. Μετά την μάσκα βάλτε οπωσδήποτε μια ενυδατική κρέμα. Η καλύτερη ώρα για απολέπιση και εφαρμογή μάσκας είναι το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο.

Επαναλάβετε μια φορά την εβδομάδα

Κάντε μάσκα προσώπου περίπου μία φορά την εβδομάδα αποφεύγοντας τη συχνότερη χρήση, γιατί το δέρμα θα γίνει ξηρό.