ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Αντιμετωπίστε τις ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένα μπλε ή κόκκινα μικρά αγγεία του δέρματος που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Αποτελούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα αλλά συμβαίνει σε μερικά άτομα να προκαλούν συμπτώματα όπως βάρος ή κάψιμο.

Επειδή η ύπαρξή τους μπορεί να συνδέεται με κάποια πιο σοβαρή ανεπάρκεια του φλεβικού συστήματος, χρειάζεται συστηματική κλινική εξέταση από τον ειδικό ιατρό. Στη συνέχεια σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως ζητηθεί μελέτη των φλεβών με υπερηχογράφο αγγείων (triplex).

Οποιοσδήποτε παράγοντας παρεμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση των ευρυαγγειών.

Αντιμετώπιση

Οι ευρυαγγείες δύσκολα προλαμβάνονται όταν εκδηλώνονται λόγω προδιάθεσης. Ωστόσο, όταν δεν υπάρχει κληρονομικός παράγοντας, η γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί επαρκές μέτρο πρόληψης, καθώς συμβάλλει στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών στα πόδια είναι η σκληροθεραπεία, τεχνική κατά την οποία χορηγείται ειδικό διάλυμα με ένεση εντός της φλέβας ώστε να επανέλθει η φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος.

Η διαδικασία

Η θεραπεία δεν προκαλεί πόνο και διαρκεί μερικά λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ανεπαίσθητες μελανιές, οι οποίες όμως υποχωρούν μετά από μερικές ημέρες.

Σε ελάχιστα άτομα δεν ενδείκνυται η εφαρμογή της σκληροθεραπείας (π.χ. εγκυμονούσες). 

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να μάθετε εάν είστε κατάλληλοι υποψήφιοι και πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για να απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.