ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ TOTAL-MAKEOVER.GR

Πότε πρέπει να κάνω βλεφαροπλαστική;

Τα βλέφαρά με την πάροδο της ηλικίας λεπταίνουν και ξεφουσκώνουν όπως ένα μπαλόνι. Το χαλαρωμένο δέρμα «κρεμάει» στα άνω βλέφαρα, ακουμπάει τις βλεφαρίδες και ενδεχομένως ο ιδρώτας να μπαίνει στα μάτια ερεθίζοντάς τα.

Τα μάτια «κουκουλώνονται» και περιορίζεται το οπτικό πεδίο.
Δεν μπορείς να βάλεις make-up στο άνω βλέφαρο.
Σχηματίζονται «σακούλες» και φαινόμαστε μεγαλύτεροι από την ηλικία μας.

Τα παραπάνω είναι δείγματα πως θέτουμε υποψηφιότητα για ενδεχόμενη βλεφαροπλαστική.

Tι προσφέρει η βλεφαροπλαστική

Με την βλεφαροπλαστική μπορείς να αποκτήσεις ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα, τα μάτια σου είναι πιο ζωηρά και βλέπεις καλύτερα, χωρίς να έχεις «παρωπίδες».

Τα βλέφαρα είναι εξαρτήματα του οφθαλμού, και εάν είναι πεσμένα επηρεάζεται η όραση, το οπτικό πεδίο, δημιουργείται αστιγματισμός, το μάτι δακρύζει. Η Οφθαλμική Πλαστική Χειρουργική εφαρμόζει μία φιλοσοφία που είναι πιο επικεντρωμένη στην ασφάλεια του οφθαλμού, την διατήρηση του σχήματος του ματιού και την συνδυασμένη αντιμετώπιση των λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων ταυτόχρονα.

Ας δούμε αναλυτικότερα ένα συχνό πρόβλημα, τις σακούλες των ματιών, και πώς διορθώνεται:

Οι σακούλες στα κάτω βλέφαρα δημιουργούνται από την πρόπτωση-κήλη του λίπους του οφθαλμικού κόγχου. Η σκιά απο τις σακούλες έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται σε πολλές περιπτώσεις οι μαύροι κύκλοι.
Αλλοι παράγοντες είναι η χαλάρωση των στηρικτικών συνδέσμων του βλεφάρου του οφθαλμού και η χαλάρωση του δέρματος.
Έρχεται λοιπόν η βλεφαροπλαστική να δώσει λύση στα προβλήματα αυτά.

Κάθε μία υποψήφια είναι μία διαφορετική περίπτωση. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές που εφαρμόζονται.

Στην Βλεφαροπλαστικη των άνω βλεφάρων μπορεί να γίνει αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει σε συνδυασμό με αφαίρεση μιάς λωρίδας του κυκλοτερούς μυός του οφθαλμού χωρίς να διαταραχθει η λειτουργικότητα του οφθαλμού.

Στην Βλεφαροπλαστική  κάτω βλεφάρων σε σακούλες ματιών, το μοντέρνο είναι ότι ενώ μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί λίγο λίπος, το υπόλοιπο  απλώνεται σε περιοχές και «λακκούβες» , όπως στην αύλακα των δακρύων, γεμίζοντάς τις και δίνοντας πιο νεανική εμφάνιση.

Χρήση τεχνολογίας με Ραδιοκύματα

Γίνεται χρήση ραδιοκυμάτων, που είναι αόρατα όπως το Laser ή τα κύματα του ραδιοφώνου, και μεταφέρουν ενέργεια με την οποία διενεργείται η επέμβαση, ενώ δημιουργείται και ένα είδος εσωτερικής σύσφιξης.

Προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της συμμετρίας στο βλέμμα, χωρίς να αλλάζουν τα φυσικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου, χωρίς να αλλάζει το σχήμα των ματιών, εφαρμόζοντας αν χρειάζεται την συμμετρική κανθοπηξία, φτιάχνοντας δηλαδή και τις έξω γωνίες των ματιών.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός να βασίζεται στο οικογενειακό ιστορικό της οικογένειας και τις φωτογραφίες από το παρελθόν, ώστε να αποσαφηνιστούν τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά.

Είναι εξίσου σημαντικό να γίνεται εξέταση ματιών πριν από κάθε επέμβαση βλεφαροπλαστικής. Θα πρέπει να διορθώνεται οποιοδήποτε πρόβλημα ξηροφθαλμίας και βλεφαρίτιδας πριν την επέμβαση.

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αποκατάσταση με αποτελεσματικά αποιδηματικά και προστατευτικά της όρασης για την πιο γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες.

Δεν αφαιρείται μόνο δέρμα. Ο γιατρός ξαναφουσκώνει το μπαλόνι, που λέγεται βλέφαρο με λίπος ή υαλουρονικό (είτε στο άνω βλέφαρο, είτε στο βαθούλωμα κάτω από τα μάτια, στον αύλακα των δακρύων, που προκαλεί τους μαύρους κύκλους.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις όπως την αποκατάσταση της πτώσης βλεφάρου, διορθώνοντας τον μυ που σηκώνει το βλέφαρο.

Τι δεν ήξερες για την βλεφαροπλαστική

Με την βλεφαροπλαστική δεν φεύγουν όλες οι ρυτίδες, αφού στην περιοχή των ματιών μπορεί να εμφανίζονται οι ρυτίδες του γέλιου. Στην έξω γωνία, το λεγόμενο πόδι της χήνας  αντιμετωπίζεται με έγχυση Botox/Dysport στον κυκλοτερή μυ του οφθαλμού, που είναι η αιτία αυτών των ρυτίδων.

Ο περισσότερος κόσμος φοβάται ή ότι θα αλλάξουν τα μάτια του ή ότι θα πονέσει. Με την τεχνική που εφαρμόζεται σε βάση ρουτίνας δεν υπάρχει πόνος, και μπορεί να μπεί ένα μόνο ράμμα σε κάθε βλέφαρο. Κατά το παρελθόν, ακόμη και σήμερα, αφαιρούνταν υπερβολικό λίπος από τον κόγχο ως μέρος της βλεφαροπλαστικής προκαλώντας βαθουλωτό κόγχο -άδειο κόγχο και μία εμφάνιση άρρωστη. Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα νεανικά μάτια έχουν μία πληρότητα.

Γι’ αυτό και ο ειδικός χειρουργός εξατομικεύει το πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή ξεχωριστά ώστε να πετύχει ένα νεανικό, αρμονικό αποτέλεσμα. Η βλεφαροπλαστική γίνεται και για κοσμητικούς, αλλά και για λειτουργικούς λόγους.Τα μάτια μπορούν να αποκτήσουν την προηγούμενή τους μορφή και σχήμα, χωρίς ν’ αλλάξει το φυσικό σχήμα των ματιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.